Baasto (somalialainen spagetti)

Somalialaisesta spagetista on monta eri versiota… Tämä on yksi niistä helpoimmista ja nopeimmista.. 🙂

500g spagettia
500g ”suqaaria” (eli naudanlihakuutioita)
1 pieni sipuli pieneksi silputtuna
2 kanaliemikuutiota
2 tomaattia pilkottuna
½ vihreä paprika kuutioituna
1 yksikyntinen valkosipuli murskattuna
1 ruukku tuoretta korianteria pilkottuna
200g paseerattua tomaattia
suolaa
öljyä

1. Keitä spagetti, ja huuhtele vedellä.

2. Keitä lihapalasia noin 15 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Kaada lihat lävikköön ja sitten takaisin kattilaan. Lisää öljyä ja sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.

3. Lisää kanaliemikuutiot, paprika ja tomaatit ja sekoita hyvin. Sekoittele kunnes tomaatit ovat ”hajonneet” ja sekoittuneet kastikkeeksi.

4. Lisää valkosipulimurska ja korianterisilppu. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla. Lisää sekaan kypsä spagetti ja sekoita hyvin. Käännä levy pois päältä ja anna olla hetki vielä levyllä jälkilämmöllä. Tarjoile.

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Johanna
    Hei 04, 2010 @ 22:20:36

    Pakko kommentoida, tosi hyvä ohje, en olekaan aikaisemmin tehnyt somalialaista baastoa tällä tavalla. Baaston ohjeiden kanssa taitaa olla sillä tavoin, että baastosta on reseptejä yhtä paljon kuin on somalialaisia. ❤ Taannoin oli sinun sivullasi ilmaisu, että vihreä paprika on olennainen osa somalialaista baastoa, itse sanoisin tähän, että ehkä paprikan käyttökin riippuu alueesta, jolta tulee. Mieheni kasvatusäidin suku ei baastoon paprikaa käytä, porkkanaa ja perunaa välillä kylläkin. Joidenkin ystävieni olen myös kuullut sanovan, että tärkein elementti korianterin ohella baastossa on jeera. Baastokastikkeeseen, kuten perus lihapataan, olen nähnyt myös useasti käytettävän lihan keitinlientä lihaliemikuutioiden sijaan. Paseeratun tomaatin sijaan mieheni käyttäisi joko tomaattipyrettä ja vettä tai pelkkiä tomaatteja.
    Sama kuin baastoon pätee myös sambuusitäytteeseen, joita koskevaan kiistelyä olen myös ollut seuraamassa. No, parempaa ei voikaan olla kuin ruoanlaitto, johon yhdistyy intohimo. Sinun sivusi rakentuu sellaiselle tunteelle ja siksi käytän mielelläni näitä ohjeita, jotakin niihen välillä lisäillen ja muutellen ja joskus ihan sellaisenaankin toki. Nöyrä kiitos ❤

    Vastaus

    • pinja85
      Hei 05, 2010 @ 08:30:58

      Wau…tää on varmaan paras kommentti ikinä. 🙂 Kiiiiiitos! 🙂 Mitä tohon baastoon tulee… niin se on kyllä totta, että niitä versioita on vaikka muille jakaa. Mäkin tykkään käyttää perunaa ja tuoreita tomaatteja.. Nämä mun ohjeet on vain yksi tapa tehdä näitä sapuskoja, tuunaamisen varaa on paljon. Se on hyvä, että säkin olet tehnyt ruoista omanlaisia.. parhaat ateriat yleensä syntyykin inspiraation vallassa, ei niinkään nokka kiinni reseptikirjassa. 🙂

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: