Laskiaispullat

Laskiaispulla on pulla, joka on täytetty kermavaahdolla ja vaihtoehtoisesti joko mantelimassalla tai hillolla. Laskiaispulla on perinneleivos ja sitä syödään laskiaisena, kuten myös hernekeittoa.

Tein pullista vähän ”terveellisempiä” kuin kaupan valkoiset pullamössöhötöt.. 😀

Ainekset:
2 pss kuivahiivaa
5 dl maitoa
½ tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
3 dl kauraleseitä
3 dl grahamjauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja
150g margariinia

väliin:
hilloa
kermaa

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Kun hiiva on liuennut, lisää suola, sokeri ja kardemumma.
2. Lisää leseet ja grahamjauhot, koko ajan sekoittaen. Sitten lisää jauhoja 7 dl ja anna vaivautua hyvin. Lisää sulatettu margariini ja sitten vielä loput jauhot.
3. Anna taikinan kohota liinan alla ainakin 30 minuuttia.
4. Pyörittele taikinasta reiluja pallukoita ja anna vielä hetken kohota pellillä. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.

5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

6. Anna jäähtyä ja puolita veitsellä. Täytä pulla hillolla ja kermavaahdolla. 😛

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: