Chili-tomaattipatonki

Tämä on kivan erilainen patonki… ensi kerralla saatan laittaa jopa enemmän mausteita. 😛

1 tlk tomaattimurskaa
3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1-3 valkosipulin kynttä
1 chilipaprika
1rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
2 dl vehnäleseitä
0,5 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
n. 11-13 dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta

Tee taikina yleiskoneessa, koska chilipaprika polttaa käsiä..

Lisää tomaattimurskaan kuuma vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva sekaan. Lisää suola, murskatut valkosipulin kynnet, hienonnettu chilipaprika ja mahdolliset muut yrttimausteet.
Sekoita joukkoon leseet, pellavansiemenet, ruisjauhot ja vähitellen vehnäjauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja lisää juustoraaste.

Kohota taikinaa 10-20 min.

Leivo taikina patongeiksi tai leiviksi. Kohota vielä pellillä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Voitele patongit vedellä, ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225-asteessa n. 20 min.

Täältä löytyy alkuperäinen resepti.

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. anne
    Hel 08, 2010 @ 20:54:50

    ai ai ai 🙂 haluun kans!!!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: