Runebergin kakku

Tämä resepti löytyy Pirkka-lehdestä. 🙂

Ainekset:
150g leivontamargariinia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ vehnäjauhoja
1 dl keksimuruja (kaurakeksejä tai pipareita)
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia

Täytteeksi ja koristeeksi:
3 dl vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin (halkaisija 22-24cm) ja voitele reunat. Levitä taikina vuokaan. Paina pikkulusikalla kuopat symmetrisesti (kuten kellotaulussa) kakkutaikinaan. Täytä kuopat teelusikallisella vadelmahilloa.

3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.

4. Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Pane vadelmahilloa nokareina kakulle ja ympyröi hillot sokerivesikuoprrutteella.


Tarjoa teen tai kahvin kera. 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: