Vadelma-tuplasuklaasydänkakku

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus:
1 ¼ dl vaniljamaitoa (maitoa + 1 tl vaniljasokeria)

Täytteet:
2 ½ dl Flora Vispiä
75 g tummaa suklaata
75 g valkoista suklaata
200 g (jäisiä) vadelmia

Koristelu:
sokerikreemi, jossa osa tomusokerista korvattu kaakaojauheella
– 500 g punaista marsipaania (kts. ohje marsipaanilla kuoruttamiseen)
– pikeeri: ¼ dl valkuaista, 1 ¾ dl tomusokeria, 3 tippaa sitruunamehua/tiivistettä

1. Valmista kääretorttupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

3. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi mahdollisimman pian – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

4. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa paperista sydämen muotoinen “kaava”. Mitoita kaava siten, että saat leikattua mahdollisimman isot ja ehjät kaksi sydäntä. Kolmannen sydänpohjan voit koota rippeistä. Aseta ensimmäinen pohjalevy (minä laitoin paloista kootun sydämen alimmaiseksi) tarjoilulautaselle ja kostuta se vaniljamaidolla.

5. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Sulata ensin valkosuklaa mikrossa/vesihauteessa ja sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen. Levitä seos pohjalevyn päälle. Painele täytteeseen puolet vadelmista. Vadelmat saavat olla jäisiä: painelu on näppärämpää ja vähemmän sottaavaa tällä tavalla. Nosta päälle toinen kääretorttusydän ja kostuta. Sulata sitten tumma suklaa ja sekoita se lopun vaahdon joukkoon. Levitä pohjan päälle ja painele joukkoon vadelmat.

6. Viimeistele täyttäminen nostamalla päälle kolmas pohjalevy ja kostuta jälleen. Tasoita reunat lastalla. Valmista sokerikreemi linkin ohjeen mukaan ja peitä kakku kreemillä.

7. Kuorruta marsipaanilla linkistä löytyvää ohjetta noudattaen. Tässä käytetty kaupan valmista punaista marsipaania.

8. Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja 1 dl tomusokeria n. 3 minuuttia. Lisää sitten sitruunamehu ja loput tomusokerista. Vaahdota vielä tovi. Laita pikeeri samantien pursotuspussiin. Jos et käytä pikeeriä heti, suojaa tyllan suu teipillä, sillä pikeeri kovettuu nopeasti.

9. Pursota hiukan pikeeriä kakun päälle ja levitä siitä haluamasi kuvio siveltimen avulla. Lopuksi koristele kuvio karkkihelmillä tms..

Tämän kakun alkuperäinen ohje otettu täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: