Samak Bi Tahini

Ainekset:
*kokonainen, miedonmakuinen kala puhdistettuna (n. 1-1,5kg)
*3 rkl oliiviöljyä
*2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
*suolaa, pippuria

Kastike:
*3-4 valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna
*1 tl suolaa
*250 g tahinia (seesaminsiementahna, saa etnokaupoista, luontaistuotemyymälöistä ja hyvinvarustetuista marketeista)
*vajaa 1 dl vastapuristettua sitruunamehua
*reilu 1 dl vettä (tai tarpeen mukaan)

Valinnaisesti voit myös lisätä:
*125 g saksanpähkinärouhetta
*1/2 tl cayennepippuria
*20 g tuoretta, hienonnettua korianteria
(tai vain jotain näistä kolmesta)

Koristelu:
*40 g pinjansiemeniä paahdettuna
*3 rkl tuoretta sileälehtistä persiljaa silputtuna

Huom! Kaupasta ei löytynyt muuta kokonaista kalaa kuin lohta, joka ei tähän ruokaan sovi, joten jouduin ostamaan kalan fileinä… käytin haukea.

1.Kuumenna uuni 200C. Tee muutama matala viilto kalan pintaan. Sekoita kulhossa öljy, sitruunamehu sekä lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hiero seos kalan pintaan ja nosta kala uunivuokaan.

2. Paista kalaa uunissa noin 20-30 minuuttia valellen liemellä, mitä kertyy vuoan pohjalle.

3. Tee sillä aikaa kastike laittamalla ainekset tehosekoittimeen. Lisää vain sen verran vettä, että saat seoksesta kuohkeaa. Jos käytät saksanpähkinärouhetta, se lisätään vasta sen jälkeen, kun muut ainakset ovat sileää seosta.

4. Ota kala pois uunista, poista varovasti nahka ja levitä tahinaseos päälle. Laita uuniin vielä noin 10-15 minuutiksi.

5. Koristele sitruunaviipaleilla, silputulla persiljalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. 😛

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: