Tiramisu

Luonnollisesti Venetsian reissun jälkeen on tämä Italia-teema vielä päällä… tänään päätin kokeilla tiramisua. 🙂 Ensin tehdään kakkupohja (paitsi jos haluaa tehdä tiramisun kekseistä). Alkuperäisessä ohjeessa oli mukana myös brandyä, mutta jätin sen vaan iloisesti pois. 😉

Kakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl taloussokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
voita tai margariinia vuokaan
korppujauhoja, mannasuurimoita tai sokeria vuokaan

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun, leivitettyyn vuokaan.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ennen kumoamista ritilälle.

Sitten itse tiramisu..

1 dl espressoa tai vahvaa kahvia (mä käytin choco cappuchinoa) 🙂
1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 pkt / 250 g mascarpone-juustoa
200 g Savoiardi-keksejä tai sokerikakkupohjaa
kaakaojauhetta koristeluun

Erota keltuaiset ja valkuiaiset toisistaan. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele valkuaisvaahto mascarpone-seoksen joukkoon.

Lado keksit tai laita sokerikakkupohja sopivankokoiseen vuokaan. Kostuta kahvilla.

Levitä mascarpone-seos keksien päälle. Tee halutessasi toinen samanlainen kerros. Ripottele tiramisun päälle runsaasti kaakaojauhetta. Laita tiramisu muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: