Glögi-juustokakku

Olen tuunannut tätä reseptiä hiukan.. ;) Alkuperäisessä reseptissä käytettiin liivatelehtiä, joten korvasin ne hyytelösokerilla ja sekoitinpa juuston sekaan vielä yhden valkoisen suklaalevynkin. :P

Pohja:

* 200 g pipareita
* 75 g voita

Täyte:

* 1 dl sokeria
* 2 kananmunaa
* 500 g maustamatonta tuorejuustoa
* 2 dl kuohukermaa
* 1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
* 2 rkl aitovaniljasokeria
* 1 levy valkosuklaata
* 1 dl hyytelösokeria
* 1 dl kiehuvaa vettä

Päälle:

* 2 dl glögiä
* 1 dl hyytelösokeria

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla ja lisää se sitten muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mausteet.

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetken ja kaada sitten juustoseokseen samalla sekoittaen.

Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kaada hyytelösokeriliemi kermaan. Sekoita huolella. Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle. Tasoita pinta nuolijalla. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään (tai pakkaseen pariksi tunniksi).

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Sekoita hyytelösokeri kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

Siirrä valmis kakku tarjoiluastiaan ja koristele mantelilastuilla.

Alkuperäinen resepti täältä.

About these ads

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Tinde
    Jou 21, 2009 @ 10:01:08

    Olipas joulusen makuista :D Kiitti taas tarjoiluista =)

    Vastaa

  2. Sam
    Jou 21, 2009 @ 12:26:35

    Kuulostaa ja näyttää ihanalta!
    Oonkin miettinyt tota, että voiko liivatteen korvata ihan toimivasti ja huoletta hyytelösokerilla, ja jos ja kun sen korvaa, niin kuinka paljon on puututtava leipomuksen muuhun sokeripitoisuuteen (eli onko hyytelösokerin määrä suoraan pois muusta reseptiin kuuluvasta sokerista).
    Joten kiitos tästä ohjeesta, ehkä uskaltaudun kokeilemaan jotain liivatekakkuja hyytelösokerilla tehtyinä :)

    Vastaa

    • pinja85
      Jou 21, 2009 @ 14:24:33

      Yleensä vähennän tavallisen sokerin määrää kun käytän hyytelösokeria liivatteen tilalla… mutta tässä reseptissä se oli mahdotonta, koska ainoa sokeri tuli sokeri-munavaahtoon… Mutta ei mun mielestä kuitenkaan liian makeaa tullut kuitenkaan… :) Yleensä laitan myös tuota valkoista suklaata kovettamaan juustoa paremmin… ja kannattaa pitää pakkasessa ennen tarjoilua… jos tälläistä liivatteetonta-juustokakkua pitää vain jääkaapissa esim. yön yli.. se on hyvin hutera… pysyy kasassa mutta lähtee sulamaan nopeaan. Joten pakkaseen vaikka tunniksi tai kahdeksi ennen tarjoilua, niin ei tule ikäviä yllätyksiä. ;)

      Vastaa

  3. shadieeyah
    Jou 17, 2010 @ 16:22:48

    maitopohjaisiin kannattaa käyttää hyytelösokeri multia..tymäköittää pikkaisen paremmin kuin tavis hyytelö sokeri :) (nimim pannacottaa kokeillut)

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: