Kofta-rusinatagine

KOFTA
* 600-800 g jauhelihaa (naudan tai lampaan)
* 1 tl muskottipähkinäjauhetta
* 1/3 rkl kanelia
* ½ rkl inkivääriä
* ½ rkl mustapippuria
* 1 rkl suolaa
* 4 rkl öljyä
* 1 kananmuna
KASTIKE
* 3 sipulia
* ½ rkl suolaa
* loraus öljyä
* 2 kanelitankoa
* 50gr vaaleita rusinoita (sultana raisins)
* ½ dl vettä

1. Sekoita jauheliha, kananmuna, mausteet ja puolet öljystä kulhossa. Pyörittele lihapullia ja jätä odottamaan.

2. Laita pilkotut sipulit, kanelitangot ja öljyä tagineen. Laita uuniin kypsymään matalassa lämpötilassa (150-175 astetta) noin tunniksi.

3. Laita rusinat kuumaan veteen kymmeneksi minuutiksi, jotta ne kasvavat. Tämän jälkeen siivilöi vesi pois.

4. Paista lihapullia pannulla öljyssä. Kääntele lihapullia varovasti, etteivät ne hajoa. Kun lihapullat on ruskeita joka puolelta, laita ne tagineen sipulien päälle ja ripottele rusinat lihapullien päälle.

5. Laita tagine takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi (kun tagine on ollut uunissa 10 minuuttia, voit kääntää lämmöt pois ja antaa sen olla siellä vielä 5 minuuttia jälkilämmöllä).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: