Pääkallo-jäätelökakku

pääkallokakku

Ainekset:
1-2 litraa jäätelöä
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
hiukan sokeria ja vaniliinisokeria
lakritsia, marsipaania tai tummaa suklaata
halutessaan väliin hilloa tai kastiketta

1. Vatkaa kermavaahto valmiiksi ja mausta se sokerilla ja vaniliinisokerilla. Muotoile pehmeästä lakritsista, mustasta marsipaanista tai sulatetusta suklaasta silmät, nenä ja hampaankolot kallolle.

2. Aseta jäätelöpalat rinnakkain ja leikkaa niihin poskikuopat kuten viereisessä pikkukuvassa. Siirrä ja käännä irti leikatut palat niin, että niistä muodostuu pyöreä päälaki. Pyöristä terävät kulmat veitsellä. Pieniin juhliin riittää yksi litra jäätelöä halkaistuna ensin keskeltä kahteen levyyn. Isoihin juhliin varaa 2 litraa jäätelöä.

jäätelöt

leikkaa palat pois

pyöristetään kulmat

Laita päälle halutessa hilloa tai esim. lakukastiketta. Levitä kermavaahto kallon pinnalle ja koristele kakku. Toimi nopeasti, ettei jäätelökakku sula liikaa. Pyyhi valunut jäätelö pois lautaselta, peitä se kakkukuvulla ja laita pakastimeen odottamaan tarjoilua.

hilloa

kermat

Kun otat kakun esiin pakastimesta lämpimään huoneeseen, siitä nousee aluksi aavemaista höyryä! Anna kakun hieman pehmetä ennen leikkaamista.

tarjoilu

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: