Säilöttyä sitruunaa

Tarvitset:
Pieniä sitruunoita
Suolaa
Vettä
Kanelitankoja, korianterinsiemeniä, laakerinlehtiä, neilikoita tms.. (mausteet oman maun mukaan)
Oliiviöljyä
Sitruunamehua

Laita suolaa puhtaan lasipurkin pohjalle. Pese sitruunat hyvin. Leikkaa päät pois. 😀

Leikkaa sitruuna neljään osaan, niin että palat jäävät toisiinsa kiinni jonkin verran (eli leikkaa 3/4 verran). Lisää sitruunan sisään suolaa. Laita sitruunat tiiviisti lasipurkkiin.

Lisää sitruunoiden sekaan haluamiasi mausteita. Minä laitoin korianterinsiemeniä, kanelitangon, laakerinlehden ja neilikoita.

Kaada päälle sitruunamehua ja kiehuvaa vettä. Täytä purkin loppuosa oliiviöljyllä.

Laita sitruunapurkki jääkaappiin ja anna olla siellä 1-2 kuukautta ennen käyttöä.

Säilöttyjä sitruunoita käytetään mm. marinadeissa, pataruoissa (tagineissa), keitoissa, couscousin kanssa ja myös kalan päällä.

Alkuperäinen videoitu resepti löytyy täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: