Marjarahkapiirakka

piirakka

pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

täyte:
500 g marjoja (käytin pakastevadelmia ja metsästä haettuja mustikoita ja metsämansikoita)
sokeria
1 prk maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria

Pohja:
Sekoita voi/margariini ja sokeri keskenään. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhdeksi seokseksi.
Lisää puolet kuivista aineista ja kananmuna rasva-sokeri-seoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää sitten loput kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja muotoile.

Täyte:
Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ja kaada ylimääräinen neste pois.

Muussaa sulaneet marjat haarukalla (voit myös jättää marjat muussaamatta) ja makeuta sokerilla. Levitä marjat piirakkavuokaan taikinan päälle.

marjat

Sekoita vaniljasokeri rahkan sekaan. Levitä rahka marjojen päälle. Koristele haluamallasi määrällä kohmeisia marjoja.

rahka

Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n.30-35 minuuttia.

valmis

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Aug 03, 2010 @ 12:54:17

    Tosi hyvää ja helppo laittaa…Kiitokset ihanasta reseptistä!!! terveisin. Katri Suhonen

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: