Suklaamunkit

munkit

Päätinpä aikani kuluksi jälleen tehdä jotain hyvvöö… ja päädyin tekemään wiener nougat-munkkeja, jotka on päällystetty suklaalla. 😛

Kaikki tarvikkeet:
6 dl vettä tai maitoa
2 pussia kuivahiivaa
15 ml suolaa
1,75 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
n.10 dl vehnäjauhoja
150 g voita/ margariinia
1,5 tl kardemummaa
öljyä kypsentämiseen
1 pss wiener nougat crushia
2 levyä suklaata
2 dl kermaa

1. Lämmitä vesi tai maito n.40 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva veteen, lisää suola, sokeri,kardemumma ja kananmuna.
Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää taikinaan pussillinen wienernougat crushia. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
Jätä taikina löysemmäksi kuin normaali pullataikina, näin saat munkkeihin pehmeämmän rakenteen!

Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Jos haluat napostelumunkkeja, niin leivo taikinasta 25g painoisia pikkupalleroita ja kohota. Normaalin munkin paino n.60g.

Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.
Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille.

...tämä yksilö ehti tummua vähän liikaa..

...tämä yksilö ehti tummua vähän liikaa..

munkit

Valmista kuorrutus:
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen.
Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaapalat lopullisesti kerman joukkoon erittäin pienellä lämmöllä. (levy ykkösellä.)

Mä itseasiassa jaoin kerman kahteen kattilaan ja tein toiseen kuorrutteen valkoisesta ja toiseen tummasta suklaasta. 🙂

Mutta mutta… se valkoinen kuorrute epäonnistui.. siinä oli liikaa kermaa, joten se jäi sellaiseksi ohkaiseksi ja näytti tosi rumalta munkin päällä. Hyvää kyllä oli, ei siinä mitään…mutta nyt julkaisen kuvia vaan tummalla suklaalla kuorrutetuista…esteettisistä syistä. 😉

Kasta munkit kuorrutteeseen ja anna jähmettyä viileässä!

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: