Mokkaruudut

mokkikset

Taikina:
2 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rlk (tummaa) kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa /kauramaitoa

Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakao kannattaa siivilöidä) ja lisää ne margariini/sokeri-seokseen. Lisää vielä maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15min. Taikinasta riittää isompaankin (20cm x 30cm) vuokaan, mutta mitä pienempää vuokaa käyttää, sitä paksumpi pohjasta tulee. Itse käytin tuota isompaa vuokaa.

Kuorrutus:

350 g tomusokeria
0,5 dl keitettyä kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Aineet sekoitetaan keskenään niin, että kuorrutteesta ei tule liian juoksevaa eikä taas puolestaa liian ”jäykkää” levittyäkseen pohjan päälle. Kahvia/tomusokeria tulee siis lisätä aina sen verran että saa kuorrutteesta juuri ”sopivaa”. Kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja koristellaan esim. strösseleillä. Palat kannattaa leikata vasta kun kuorrute on jähmettynyt.

strösselit

mokkikset nam

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: