Hilba-basbuusa

basbusa

Tämänkin herkun löysin Snoobarin blogista. 🙂 Tämä ei siis ole tavallinen basbuusa-kakku, vaan ”hilba”, sillä valmistuksessa käytetään sarviapilan siemeniä (=hilbejä). Näitä siemeniä saikin etsiä oikein kissojen ja koirien kaa… löysin vaan nettikaupoista, joista en niitä halunnut tilata, kunnes lopulta eksyin Ruohonjuuren.. sieltä löytyi pikku pussillinen luomu sarviapilan siemeniä. 🙂

Aineet:

*5dl mannasuurimoita
*2,5 dl vehnäjauhoja
*vajaa 2 dl sokeria
*1,25dl hilben keitinlientä (jäähtynyttä)
*3 kananmunaa
*2 dl ruokaöljyä
*2 tl leivinjauhetta
*2 rkl keitettyjä sarviapilan siemeniä
*n. 20 kuorittua mantelia

Siirappi:
*7,5 dl vettä
*4 rkl sarviapilansiemeniä
*3,75 dl sokeria
*1 tl sitruunanmehua

1. Aloita kakku siirapin valmistuksella. Liota sarviapilansiemeniä kylmässä vedessä 20 minuuttia ja huuhtele. Tämän tarkoitus on poistaa liika karvaus.

2. Mittaa vesi kattilaan ja keitä siemeniä n.15 minuuttia. Siivilöi pois siemenet ja erota ½ lasia lientä kakkutaikinaa varten. Lisää sokeri ja sitruunanmehu ja keitä 15-20 minuuttia.

keitetään hilboja

hilbat pois liemestä

3. Sekoita keskenään kaikki kuiva-aineet ja lisää vähitellen öljy, kananmunat, neste + 2 rkl hilben siemeniä. Sekoita yhtenäiseksi ja sileäksi seokseksi.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja koristele kuorituilla manteleilla. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

levitä vuokaan

koristele manteleilla

juuri uunista tullut

5. Kun kakku on valmis ja vielä kuuma, kaada päälle sokeriliemi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja säilytä jääkaapissa.

basbusa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: