Fool medames (egyptiläinen papuruoka)

Ajattelinpa kokeilla jotain hieman haastavampaa… tämä ruoka on varmasti kaikista aikaa vievin ruoka, jota tähän mennessä olen kokeillut. Ei kovin vaikea, mutta aikaa menee kaiken kaikkiaan pari päivää. 🙂

Ainekset:
• 5dl härkäpapuja
• 2,5dl punaisia linssejä
• 1 tomaatti paloiteltuna
• ½ sipuli paloiteltuna
• 2 valkosipulin kynttä murskattuna
• 1tl korianterijauhetta
• 1tl jeeraa
• ½dl sitruunamehua
• ½dl oliiviöljyä
• suolaa ja pippuria maun mukaan
• jauhettua cayannepippuria tai chiliä maun mukaan
• kourallinen tuoretta korianteria, persiljaa tai mintunlehtiä pilkottuna
• yksi tukku kesäsipuleita (valkoista ja vihreää osaa) pilkottuna
• 2 kovaksi keitettyä munaa

1. Pese ja huuhtele pavut ja jätä ne yön yli turpoamaan kylmään veteen upotettuna.

2. Valuta ja huuhtele ennen kokkaamista.

3. Keitä isossa kattilassa 7 kuppia (1 kuppi = 2,5 dl) vettä. Lisää pavut ja linssit. Keitä useita minuutteja.

4. Poista kaikki vaahdot päältä.

5. Lisää lämpöä ja sekoita. Lisää tomaatit ja sipulit. Peitä kannella (äläkä nosta kantta) ja anna hautua matalalla lämpötilalla 8 TUNTIA (jos käytät painekattilaa, riittää 5 tuntia).

6. 8 tunnin jälkeen tarkista kuivuus, jos pavut ovat kuivia, lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan. Keitä vielä 2-3 tuntia kunnes pavut ovat pehmeitä.

7. Muussa pavut, sekoita valkosipuli, korinteri, jeera, sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita vielä pari minuuttia.

8. Kaada tarjoilukulhoihin, koristele korianterilla, kesätsipuleilla ja viipaloidulla kananmunalla. (Mä jätin kevätsipulit ja kananmunan pois…hyvää oli silleenkin.) Tarjoile lämpimän pitan kanssa.

Pavut voi myös valmistaa uunissa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: