Harira (riisillä)

Ainekset:
*1 dl kikherneitä
*1 dl valkoisia ”mustasilmäisiä” papuja
*1 dl vihreitä linssejä
*1 prk tomaattipyrettä
*1 prk (400 g) tomaattimurskaa
*2 isoa sipulia
*1,5 tl suolaa
*ripaus mustapippuria
*1 tl kurkumaa
*1 rkl sitruunamehua
*3 dl vettä
*nippu korianteria
*nippu persiljaa
*1 dl keitettyä riisiä
*200g naudan jauhelihaa

1. Huuhtele herneet, pavut ja linssit. Liota niitä runsaassa vedessä muutama tunti tai yön yli. Siivilöi.

2. Peitä herneet ja pavut vedellä ja keitä ne kypsiksi. Lisää linssit loppuvaiheessa ja keitä nekin kypsiksi. Kokonaiskeittoaika on noin 30 minuuttia.

3. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja hienoksi silputut sipulit.

4. Mausta seos suolalla, pippurilla, kurkumalla ja sitruunamehulla. Keitä seosta puoli tuntia.

5. Lisää lopuksi silputut yrtit, keitetty riisi ja paistettu jauheliha.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: