Matlouh (marokkolainen pannuleipä)

Ainekset:
7 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
4 dl käden lämpöistä vettä
1 tl suolaa
3 rkl haluamiasi yrttejä (kuivattuja tai tuoreita)

1. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Yrtteinä voit käyttää esimerkiksi timjamia, basilikaa, meiramia, oreganoa, rosmariinia tai vaikka kaikkia sopivassa suhteessa. Lisää vesi kerralla. Sekoita sitkeäksi taikinaksi. Anna kohota n.20 min.

2. Jaa taikina kolmeksi tai neljäksi möykyksi/palloksi. Öljyä pallot kunnolla ja kohota lämpimässä 30 min.

3. Taputtele pallosta ohut, suorakaiteen muotoinen levy reilusti öljytyin käsin.

4. Käännä molemmat pitkät sivut keskelle päällekäin, jolloin leipälevy on reilusti ohuempi suorakaide.

5. Venytä suorakaidetta käsillä pidemmäksi varovasti, ettei taikina repeydy. Tämän jälkeen painele levyä varovasti leveämmäksi.

6. Aloita taikinan rullausvaihe lyhyeltä sivulta: Rullaa leipä kääröksi ihan päähän asti ja paina kulmat reilusti rullan sisälle. (työnnä sormet rullan sisään ja paina.)

7. Öljyä rulla kevyesti ja kohota lämpimässä paikassa n.30min.

8. Kuumenna valurautapannua miedolla lämmöllä levyllä n. 15 min/ kunnes pannu on hehkuva (mulla ihan tavallinen pannu käytössä). Taputtele leivät rullauspinta (kierteet näkyvät) ylöspäin ohueksi, n. 0,5-1cm paksuiseksi leiväksi reilusti öljytyin käsin.

Kaada valurautapannulle pieni loraus oliiviöljyä ja paista toinen puoli leivästä kullanruskeaksi. Lorauta oliiviöljyä hieman paistamattomalle puolelle ja käännä lastan avulla ympäri. Paista kullanruskeaksi.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: