Marokkolainen leipä

Tähän herkulliseen leipään nappasin maailman yksinkertaisimman ohjeen eräältä keskustelufoorumilta ja muokkasin sitä hieman.. Nämä on ihan älyttömän hyviä, suosittelen! 🙂

8 leipää:

* 5 dl lämmintä vettä
*1 pss kuivahiivaa
*1 tl suolaa
*reilu rkl aniksen siemeniä
*1,5 dl kauraleseitä
*11 dl vehnäjauhoja

1. Sekoitetaan hiiva lämpimään veteen ja annetaan seistä 10-15 min

2. Lisätään leseet, anikset ja suola. Sekoitetaan hyvin.

3. Lisätään jauhot. Minä vaivasin taikinan sähkövatkaimella taikinakoukuilla, kunnes oli tosi sitkeää..

4. Annetaan seistä 15 minuuttia kankaalla peitettynä.

5. Jaetaan taikina kahdeksaan osaan ja pyöritellään taikinapaloista palloja. Sitten jauhotetuilla käsillä painellaan pallo pyöreäksi (n. 2 cm paksuiksi leiviksi…vaikkakin mä tein ohuempia).

6. Annetaan kohota puolisen tuntia, jonka jälkeen rei’itetään leivän pinta haarukalla (halutessaan voi myös kastella leivän pinnan vedellä, jolloin ei jää jauhojälkiä).

7. Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 10-15 min..(kunnes pinta alkaa ruskistua).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: