Bur (somalialainen leipä)

Unohdin ottaa näistä kuvan valmiina..:/

Unohdin ottaa näistä kuvan valmiina..:/

HUOM! Minä en tehnyt näitä…vaan mun mies!!! 😀

Alkuperäinen, videoitu resepti, löytyy täältä. 🙂

2 1/2 kuppia vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 1/4 kuppia sokeria
1 tl öljyä
1 pss kuivahiivaa
1/4 kuppia lämmintä vettä
Öljyä paistamiseen

1. Sekoita jauhot, munat, vesi, sokeri, tl öljyä ja hiiva. Vaivaa kunnes taikina on muodostunut.
2. Taikina jää hieman tahmeaksi, mutta jos se on mielestäsi liian tahmeaa, lisää jauhoja.
3. Hiero taikinaan vähän öljyä ja jätä kohoamaan märän pyyhkeen alle (meillä tosin käytettiin ihan kuivaa pyyhettä). 😉
4. Anna kohota 30-40 minuuttia.
5. Kun taikina on valmis, jaa se viideksi palloksi (saatat joutua jauhottamaan käsiäsi, ettei takina tartu niihin).
6. Jauhota taikinapallo päältä ja kauli paksuksi ympyräksi. Jaa ympyrä neljään osaan.

kaulimista

neljä palaa

7. Tiputa taikinalevy kuumaan öljyyn ja uppopaista kunnes Bur on saanut kullanruskean sävyn. Kuivata talouspaperilla ja tarjoile. 😛

uppopaistoa

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Hei 20, 2012 @ 21:57:31

    heh tuolta puuttuu kokonaan se kohta milloin vesi laitetaan 😉

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: