Herkkupatonki

Tämän reseptin löysin joskus kotikokki.netistä..

7½ dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa
3 tl suolaa
1 rkl yrttimausteseosta
5 dl sämpyläjauhoja (mulla ei ollut, joten laitoin pari desiä ruisjauhoja ja pari desiä kauraleseitä)
n.12 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

täyte:
250 g fetajuustoa
3 dl silputtuja oliiveja
2-3 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku silputtua basilikaa

pinnalle:
juustoraastetta

1. Liuota hiiva, hunaja ja suola lämpöiseen veteen. Lisää yrttimausteseos.
2. Alusta jauhot ja lopuksi öljy. Jätä taikina pehmeäksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli paloista noin sentin paksuinen levy. (Mä levitin pöydälle öljyä, jottei taikina jää kiinni.)

Levitä täytettä taikinalevyn pinnalle ja rullaa pötköksi. Kohota 20 minuuttia. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Peitä liinalla paistamisen jälkeen jos haluat pehmeän kuoren.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Tinde ;)
    Elo 26, 2009 @ 11:25:10

    Kiitti tästä, oon miettiny monesti just jotain tommost täyte leipäjuttuu ja nyt sit tein eilen, muuntelin vähän, heitin sisää fetaa kyl mut sit myös tonnikalaa ja persiljaa 😀 Tuli kyl aika hyvää 😛

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: