Manakish

Zaatar-pita eli manakish on suosittu katuruoka Lähi-Idässä. Se on terveellinen vaihtoehto tavalliselle pitsalle. Näihin leipiin en laittanut muuta kuin zatar-mausteseosta… mutta päälle voi heittää sen lisäksi esimerkiksi fetaa tai tuorejuustoa… 🙂

Aineet taikinaan:

5 dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
10dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Mittaa kulhoon vesi, hiiva ja sokeri. Odota 5 minuuttia kunnes alkaa poreilla. Lisää muut aineet ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota kostean pyyheen alla puolisen tuntia.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä palloiksi (käytä jauhoja apuna, ettei tartu käsiin). Kauli pallot runsaan sentin paksuisiksi pyöreiksi pita-leiviksi ja aseta voidellulle/leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Painele pitoihin ’sormenjälkiä’ ja anna kohota 10 minuuttia.

Tällä välin sekoita täyte.

n. ½ lasia oliiviöljyä
4 reilua rkl valmista zaatar-seosta
(hivenen chiliä, jos pitää tulisesta)

Peitä leipäset reilusti zaatar-öljyllä reunoja myöten ja ylikin.

Joilla on uunissa ylägrilli, voivat laittaa pellin 5-10 minuutiksi kuuman grillin alle. Joilla ei ole, vääntävät nappulan täyteen lämpöön ja laittavat pellin vähän keskitasoa ylemmäksi 10 minuuttia.

Manakish syödään kuumana.

Mainokset

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Nimetön
    Lok 11, 2010 @ 23:18:27

    ASA my dear n sweet DL 😉
    Yet another master piece of flavors fr my awesome Muminah 😉
    I can smell the herbs just by checkin da pics sis:)))
    Also, the recipe looks rather simple so I might try this IA 😉

    Thankx 4 sharin 🙂
    xoxoxoPAM

    Vastaus

  2. Ummuhammu
    Tam 09, 2011 @ 18:47:08

    Mulla on toi kaasuuunini, jossa yläliekki.. Lämmitänkö täyteen lämpöön ja vaihdan sitten yläliekille, kun laitan leivät uuniin, vai lämmitänkö vaan taydellä teholla tavalisesti alaliekillä? Kaasullahan on joko-tai tilanne, jolloin vain toinen voi olla päällä, ylä tai alaliekki..

    Vastaus

    • pinja85
      Tam 09, 2011 @ 18:57:19

      Jaa-a… no miten sä yleensä teet leivät siinä uunissa? Kun ihan samalla tavalla nämäkin siellä uunissa on..vain hetken, kunnes kypsyvät. 😀 En ikävä kyllä osaa sanoa tohon juuta enkä jaata kun en ole ikinä joutunut kaasu-uunilla kokkaamaan.. :S

      Vastaus

  3. Nimetön
    Mar 01, 2015 @ 23:19:20

    Tein noita manakish-leipiä ja saivat syöjiltä täyden kympin,olivat todella hyviä.Helppoja tehdä.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: