Suklaakeksit

½ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2½ dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 iso kananmuna
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata

Näiden suurikokoisten suklaaleipien halkaisija on vajaat 10 cm, joten pellillä pitää olla tilaa. Paista taikina 2-3 erässä.

1. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

2. Hienonna suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sooda, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.

3. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa vielä voimakkaasti.

4. Lisää lopuksi taikinaan kaurahiutaleet, jauhoseos ja suklaa ja sekoita haarukkavatkaimella tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovin jäykältä, lisää tarvittaessa 1-2 rkl maitoa.

5. Nostele taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperille kauas toisistaan.

6. Paista suklaaleipiä uunin keskitasossa 15 minuuttia ja anna niiden jäähtyä pellillä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: