Rendang Daging

Rendang on Länsi-Sumatralaisen (Indonesia) etnisen ryhmän, Minangkabaun, perinteinen ruoka. Se on myös suosittu ruoka sen naapurimaissa, kuten Malesiassa ja Singaporessa. Sitä oli tapana tarjota erityistilaisuuksissa kunniavieraille, mutta nykyään sitä on saatavilla useissa ravintoloissa ja sitä pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat. Rendang syödään yleensä tahmean kookosriisin tai aivan tavallisen riisin kanssa.

Ainekset:

700g luutonta naudan kylkeä leikattuna kuutioiksi
5 rkl öljyä
1 kanelitanko
3 neilikkaa
3 tähtianista
3 kokonaista kardemummaa
1 sitruunaruoho leikattuna 10 cm pituiseksi ja hakattuna
2,5dl paksua kookosmaitoa
2,5dl vettä
2 tl tamarindin maltoa (uitettu lämpimässä vedessä ja siemenet poistettu)
6 kaffir limelehteä erittäin ohuesti viipaloituna
6 rkl kerisik (paahdettua kookosta)
1 rkl ruokosokeria
suolaa maun mukaan

Maustetahna:
5 shalotti-sipulia
2,5cm galangalia
3 sitruunaruohoa (vain valkoinen osa)
5 valkosipulinkynttä
2,5cm inkivääriä
10-12 kuivattua chiliä (uitettu kuumassa vedessä ja siement poistettu)

Leikkaa maustetahnan ainekset ja tee niistä tahna tehosekoittimella.
Lämmitä öljy padassa, lisää maustetahna, kanelitanko, neilikat, tähtianikset ja kardemummat ja paista niitä kunnes niistä irtoaa vahva tuoksu.

Lisää liha ja hakattu sitruunaruoho ja paista noin minuutin ajan.

Lisää kookosmaito, tamarindinmehu ja vesi. Hauduta keskilämmöllä, sekoittaen usein kunnes liha on miltei kypsää. Lisää kaffirlehdet, kerisik ja ruokosokeri ja sekoittele hyvin lihan kanssa. Laske lieden lämpötila alhaiseksi, peitä pata kannella ja anna hautua 1-1½ tuntia, kunnes liha on todella pehmeää ja liemi on kuivahtanut. Lisää suolaa maun mukaan (ja jos ei ole tarpeeksi makeaa, lisää hieman ruokosokeria).

Tarjoile heti riisin kera ja säästä osa myös seuraavalle päivälle. Tämä ruoka maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä!

Tämän reseptin löysin täältä.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: